JUAN JOSE - El Paredon GUATEMALA

 Mød Juan Jose fra El Paredon. En dygtig fisker og stolt tourguide, der nyder at sejle turister rundt i området omkring El Paredon. Juan har haft en barndom fyldt med tab og sorg, men det har ikke taget livsmodet fra ham. Først mistede Juan sin mor, mens han stadig var baby. Faderen forlod ham, da han blev 12 år gammel, og Juan har ikke set ham siden. Heldigvis var Juan beriget med nogle fantastiske bedsteforældre, der tog ham til sig og har lært ham alt, hvad han kan i dag.

Det var Juans bedstefar, der lærte ham at fiske - og Juan kunne slet ikke få nok af fiskeriet, da han først havde lært de forskellige teknikker. Men han nød allermest at tilbringe tid på vandet sammen med sin bedstefar.

Helt fra Juan var en ung knægt, har han fået fortalt, hvad der var afgørende for at lykkedes med fiskeriet - tidevand, gode steder at kaste ud fra og afgangstidspunkter. Det er efterhånden mange år siden, at Juans bedstefar gik bort, men et minde står klarere end alt andet. Den dag, de to sammen fangede den større fisk nogensinde. Juan var kun 17 år gammel, og de var taget afsted en tidlig morgen, hvor de var så heldige at fange en “Robalo” på hele 120 cm. Juan arbejdede som fisker i mange år, og på de gode dage kunne han komme hjem med over 100 fisk, men ingen kom i nærheden af den store “Robalo” på de 120 cm.

I dag er Juan gift og har lagt fiskeriet på hylden. Han har fire børn og otte børnebørn. I en periode forsøgte Juan at få børnene til at overtage fiskeriet, men interessen var der ikke, og det har han accepteret. Hvis Juan fisker i dag, er det kun for hyggens skyld og altid sammen med gode venner. Han vil helst have selskab, når han er på vandet - præcis som dengang han havde selskab af sin bedstefar.

 På sine gamle dage arbejder Juan som tourguide, og der er ingen, der kender de smukke steder omkring El Paredon så godt, som han gør. Det er det bedste job Juan har haft, og hvis han skulle fortryde noget i sit liv, så er det, at han ikke tog dette job noget før. Det gør ham stolt at vise turister rundt til de steder, som også har stor betydning for ham selv. Juan er også en stolt far, og det er absolut til dato den største bedrift i hans liv. Han elsker at se dem vokse op og udvikle sig - og han nyder hver eneste dag sammen med dem.