MARIA - Santa Maria - GUATEMALA

Mød Maria fra Santa Maria. En fremragende sælger, der gør en dyd ud af at skille sig ud fra mængden - altid. Maria sælger diverse grøntsager på det lokale marked, og hun gør det godt. Men hun har også lært alle de gode tricks helt fra barns ben af. Hendes far havde altid en farverig skjorte på, når han stod i familiens bod, og det gav pote. Skjorten fangede kundernes opmærksomhed og lokkede dem hen til boden - og så var de første grøntsager allerede langet over disken. Det er en teknik, som Maria altid gør brug af. Hun husker stadig hendes far sige: “Du skal altid skille dig ud, så folk lægger mærke til dig.” Maria bruger dog ikke en farverig skjorte, som hendes far, men har altid store og flotte hatte på. Der er mange i lokalområdet, der bruger hat, men Marias hat er større end de flestes og på den måde, kan hun skille sig ud og skabe mere opmærksomhed.


Maria er strategisk på flere områder, når det kommer til at sælge hendes grøntsager. Hun har placeret sig lige foran indgangen til markedet og kombineret med den store hat, er det indgangen til markedet og kombineret med den store hat, er det svært ikke at lægge mærke til hende og blive mødt af hendes blik. Samtidigt sørger hun for aldrig at være placeret ved siden af en, som ikke sælger det samme som hende for at mindske konkurrencen. Der er ingen tvivl om, at Maria er en super skarp sælger, der kender de bedste salgstricks.

Maria og hendes mand har fire børn - alle sammen piger. Efter de første to piger havde Maria ellers sagt, at de ikke skulle have flere børn, men det var manden ikke enig i. Han håbede på, at de kunne få en dreng, som kunne overtage familiens beskedne landbrug lidt uden for byen, men sådan skulle det ikke gå. Og med fire piger, var der også nok at se til. Pigerne hjælper dog også til i marken og på markedet, og de er allerede ved at lære alt om, hvordan man sælger mest muligt. Og man må sige, at de lærer fra den bedste.

Maria har svært ved at forestille sig ikke at skulle ned på markedet og sælge familiens grøntsager, men hun er overbevist om at de fire piger kan føre familiens livsværk videre med stolthed i fremtiden. Selv om Maria har så meget fokus på familiens lille bod på markedet, så er det altid tid med familien, der bliver prioriteret højest. Og sådan skal det blive ved med at være.