LINO - TRINIDAD - CUBA

Mens jeg vandrer gennem Trinidads gader, fanger en kraftfuld cubansk stemme mine ører. Lyden guider mig omkring et hjørne, hvor jeg finder Lino, en af Cubas bedste sangere, siddende på en trappesten. Hans sang er ikke kun en melodi, men også et symbol på frihed og drømme, der forfølges på trods af manglende støtte fra dem, der står tættest på. Jeg komplimenterer hans stemme, og her starter mit møde med Lino.

LINO

Lino, en ung mand på blot 18 år, blev draget af den magiske lyd fra orkestret "Estrellas del 48, stars of the 48" i sin hjemby. Den cubanske musik, som han elskede, blev en passion, og Lino drømte om at være en del af dette musikalske univers.

Da han endelig k chancen for at synge for bandets manager som en form for audition, gjorde Lino indtryk, og han blev en stolt medlem af orkestret.

Bandet turnerede Cuba tyndt og nåede endda en turné i Italien. Dog endte det store orkester i opløsning efter hjemkomsten til Cuba, splittet op i mindre enheder af grunde, Lino ikke helt forstod. Til trods for bandets succes stod økonomien ikke mål med drømmene, og Lino måtte jonglere mellem sin rolle som en del af orkestret og arbejdet som klejnsmed for at få enderne til at mødes. Revolutionen på Cuba ændrede spillet, da regeringen anerkendte og belønnede de dygtigste musikere i landet. Lino og hans band blev udvalgt, og de blev tilbudt en løn for at fokusere fuldt ud på musikken. Selvom dette var en drøm, der gik i opfyldelse, blev det mødt med skepsis fra Lino´s mor, der ønskede, at han først skulle tage en uddannelse. Så, midt i bandets højdepunkt, tog Lino tre års pause for at studere arkitektur i Havana.

Efter endt uddannelse vendte Lino tilbage til Trinidad med sit bevis i hånden og med beslutningen om at genoptage sin plads i bandet. Moderen var dog stadig bekymret og ønskede, at han skulle forfølge sin uddannelse som arkitekt. For at imødekomme hendes ønske arbejdede Lino som arkitekt i to år, indtil hans passion for musik trak stærkere. Han sagde op fra arkitektjobbet og vendte fuldt tilbage til orkestret.

Først nu accepterede moderen hans valg, men selvom hun aldrig var til stede ved hans koncerter, byggede Lino et imponerende hus nær sit barndomshjem og skabte en stabil fremtid for sin voksende familie. Han investerede ikke kun i huset, men også i sine tre børn, som han støttede i deres drømme. Lino, der har været en kærlig og stolt far, erkender nu, at balancen mellem passion og realitet er afgørende, og han er taknemmelig for sin families succes og støtte, selvom det kom på sin egen unikke måde.

Lino, der har været en kærlig og stolt far, erkender nu, at balancen mellem passion og realitet er afgørende. Han ser tilbage på sit liv med stolthed over både musikkarrieren og arkitektstudierne. Hans beslutning om at vende tilbage til musikken efter at have taget sig en uddannelse blev et afgørende skridt for ham, og det har formet ikke kun hans liv, men også livet for hans voksende familie.

I dag bor Lino i det imponerende hus, han har bygget, blot 100 meter fra hans barndomshjem i Trinidad. Han har re børn, som han elsker højt, og han støtter dem i deres egne drømme, præcis som hans mor ønskede for ham. Familien har holdt fast i båndene til deres hjemby, og Lino nyder at have dem alle omkring sig. Hans børn og børnebørn bor stadig i Trinidad, og de besøger ham dagligt, hvilket fylder hans hjem med glæde og latter.

Hver søndag samles hele familien til fælles måltider, hvor de deler erfaringer, grin og kærlighed. Det er i disse øjeblikke, omgivet af dem han elsker, at Lino føler, at han har opnået det mest værdifulde i livet. Musikkens magi har ikke kun formet hans karriere, men også hans hjem og familie, der er fyldt med kærlighed, samhørighed og en fælles passion for at skabe smukke minder i Trinidads varme omgivelser.

SE VÆRKET HOS INGVARD CHRISTENSEN - RISSKOV

MÅL: 129x194cm