JULIUS - Trinidad - CUBA

Mød Julius Cesar fra Vinales. En hårdtarbejdende og humoristisk mand, der altid prioriterer sin familie. Som barn var Julius ikke en, der gjorde det store væsen af sig. Han brugte det meste af tiden på at være sammen med familiens heste hjemme på farmen. Timerne fløj bare afsted, mens han var sammen med hestene, og det kunne være svært at få ham væk derfra igen. Da han blev ældre tog han til storbyen Havana for at læse til smed, så han kunne få et godt job og forsørge en kommende familie. Mens han læste mødte han en dejlig kvinde, som han giftede sig med. I dag er de desværre skilt, men de nåede at være gift i 10 år og fik to skønne døtre sammen. Når Julius ser tilbage på forholdet, glæder han sig over den tid, de havde sammen.

Efter bruddet med ekskonen tog Julius tilbage til familiens farm for at hjælpe til med at drive den. Han tager stadig tilbage til Havana af og til for at være sammen med døtrene, og det er altid ham, der besøger dem. Døtrene synes nemlig, at det er lidt kedeligt at være i Vinales i forhold til Havana.

Som 30-årig træffer Julius en stor beslutning, som ændrer hans liv markant. Han vælger at blive genfødt som Chango. Og det har medført en ny tradition. Hvert år på hans nye fødselsdag ifører han sig sit hvide dåbstøj for at mindes handlingen. Det er hans helt store drøm at blive Babalou - den fornemste betegnelse for præst. Han gør alt, hvad han kan for at opnå det. Derfor studerer han religion, hver eneste dag, når arbejdet på farmen er fuldendt. Ansvaret på farmen bliver dog ikke mindre. Det er nemlig Julius, der har det overordnede ansvar på farmen, og han har overtaget det efter hans far, der ikke længere kan arbejde på samme måde som tidligere.

Faderen har fået amputeret det ene ben, men det afholder ham ikke fra at komme på krykker over til det lille værksted, så han kan smage på de seneste tobaksblade, der er kommet ind.