JUAN - Havana CUBA

Mød Juan fra Cuba. En stærk bilnørd, der ikke lever som andre cubanere. Juan arbejder som parkeringsvagt til daglig, og han har altid interesseret sig meget for biler, så jobbet passer ham perfekt. Hans opgave er at finde en plads til gæsternes biler, og så efterfølgende holde øje med dem. Juan er dog mere stolt af det job, han havde tidligere som chauffør. Et af de job på Cuba, der bedst betalt – og det var samtidigt en stor drøm, der gik i opfyldelse for Juan.

Han arbejdede som taxa-chauffør med egen bil. En ældre Chevrolet fra 1950´erne i farverne sort og gul – de helt rigtige farver til en taxa, hvis du spørger Juan. Han kørte mange lange ture i bilen med glade og tilfredse kunder, men efter fem år kunne bilen ikke mere. Der kom flere og flere reparationer, og Juan kunne ikke længere betale for dem. Det var ikke nemt for ham at skille sig af med bilen, men det var nødvendigt. Juan har altid vidst, at han skulle arbejde med biler, og hvis du spørger ham selv, så er han en verdensklasse chauffør. Han har i hvert fald ikke til dags dato haft nogen uheld.

Da Juan var ung var en af hans andre store interesser boksning, men han kom aldrig videre med det. Han kunne i virkeligheden ikke lide at blive slået og komme hjem med et blåt øje. Han kunne dog godt lide boksetræningen, fordi den gjorde ham stærk, og kræfterne har han stadig.

Han bliver tit mindet om kræfterne, når han er sammen med børnebørnene og kommer til at tage lidt for hårdt fat, når han giver dem et kram eller leger med dem. Juan har nået en alder, hvor der er behov for at sove en lille lur, når han kommer hjem fra en lang arbejdsdag, men han indrømmer også, at han også engang imellem blunder lidt, mens han holder øje med bilerne. Familien har også stor værdi for Juan. Han har en dejlig kone, som han har været gift med længe – så længe, at han ikke kan huske, hvor lang tid det egentlig er. Sådan noget holder han ikke styr på, men det er hans store kærlighed. Juan har også to børn. Den ene bor i New York, mens den anden stadig bor på Cuba. Besøgene fra børnene er ikke så ofte, som Juan og konen gerne ville, men det glæder ham hver eneste gang de ses.

Juan har levet et langt og godt liv, men han har gjort en ting anderledes end andre cubanere, og han mener selv, at det er den hemmelige opskrift. Juan har aldrig drukket kaffe eller røget cigarer.