ARMANDO - BOGOTÁ - COLOMBIA

Mød Armando fra Bogotá i Columbia. En fascinerende og dygtig sælger, der til enhver tid foretrækker at være sin egen chef. Jeg kommer forbi en del andre boder, inden jeg bliver fanget af de produkter, som Armando sælger på markedet. På markedet bliver der solgt alt fra lokale madretter til parfumer og blomster. Alle mine sanser er i spil. Det dufter af lækre empanadas, og jeg bliver fanget af de mange farver, der giver ny inspiration til kombinationer i mine værker. Sælgerne råber alle sammen for at lokke mig hen til lige netop deres bod, men jeg takker pænt nej tak og går videre. Jeg ved ikke helt, hvad jeg er på udkig efter, og det fanger Armando hurtigt, da jeg nærmer mig hans bod på markedet. Jeg står stille et øjeblik og kigger på de gamle sølvure og lommeknive, som han sælger, inden han stilfærdigt siger til mig “Du ligner en, der ikke ved, hvad du skal have, men det kan jeg heldigvis hjælpe dig med.” Og det fangede min opmærksomhed. Armando er nemlig en af de mest smilende og atypiske sælgere, jeg har mødt på min vej. Vi falder i snak, og han fortæller mig sin historie, hvilket kun gør ham mere interessant. 

Armando har været sælger, siden han var 12 år gammel. Han lever af at sælge brugte ting som ure, smykker og lommeknive. Da han begyndte som sælger, var det de populære empanadas - fyldte pirogger, han solgte på markedet. 

Armando er vokset op med fem brødre og uden sin far. Moderen var der til gengæld, og hun gjorde alt for at hjælpe Armando med at leve sine ambitioner ud i livet. . 

Hun var dog enlig forsørger, og det var netop årsagen til, at Armando allerede som 12-årig begyndte at sælge empanadas, som hans mor lavede. I Armandos barndom har det været en stor værdi at være uafhængig og selvstændig, og det var noget Armando tog med sig ind i sit voksne liv og sidenhen har givet videre til sin søn. 

Armando mistede sin mor, da han kun var 19 år gammel, men hendes hårde arbejde og solide livsværdier har han altid med sig. Han arbejder konstant på at dygtiggøre sig som sælger, og det betød også, at han på et tidspunkt lod sig ansætte i et firma - med et håb om at blive en endnu bedre sælger. Men de kunne ikke lære ham noget nyt, og han havde større held med selv at teste forskellige salgsteknikker af og på den måde finde frem til den bedste måde at lokke nye kunder til boden. Han kan også bedst lide at være sin egen chef og selv bestemme, hvordan tingene skal gøres. Han ved, at han er en god sælger, men han har også mange års erfaring efterhånden. 

Armando har en søn, og han er også en af årsagerne til, at Armando slider i det som sælger hver eneste dag. Han vil gerne sørge for, at sønnen kan fortsætte med sin universitetsuddannelse - noget han ikke selv havde mulighed for, men rigtig gerne ville. Armando er en meget stolt far, der vil gøre alt for at støtte sønnen igennem uddannelsen. 

Selv om Armando kommer fra trange kår, så mangler han ikke drømme. I dag sparer han sammen til at rejse rundt i verden. Han vil blandt andet gerne til Disney World for at oplevede at være barn uden bekymringer. Men han har også et stort hjerte, så en del af drømmen er også at spare sammen til at tage til Afrika for at hjælpe de udsatte. Armando er en hårdtarbejdende sælger med hjertet på det rette sted.