MANUELA - SAN PEDRO - GUATEMALA

“Jeg støder på Manuela og hendes livlige veninde, der sidder inde mellem to huse, nærmest i en lille gyde i de fortryllende gader i San Pedro. Deres hjertelige latter fanger min opmærksomhed, og jeg kan ikke lade være med at smile tilbage. Dog bringer synet af venindens sabel et øjeblik af forundring, der får mig til at tøve.

Jeg betragter situationen nøje, da jeg er et sted, hvor normer og konventioner kan være anderledes og udfordrende. Men med deres indbydende smil og åbenhed tager jeg mod til mig og nærmer mig dem. Vi sludrer og deler vores historier, og jeg begynder at indse, at det netop er i disse øjeblikke, hvor vi udfordrer vores egne forudindtagede opfattelser, at vi støder på de mest spændende og berigende oplevelser”.

MANUELA

Manuela er en bemærkelsesværdig kvinde fra Guatemala, bosat i San Pedro. Hun er en typisk husmor, der lægger stor vægt på at holde hjemmet pænt og ryddeligt.
Mens det normalt er kvinderne i byen, der bærer brændet op fra den lokale havn til deres huse, har Manuela overbevist sin mand om at tage sig af den opgave. På trods af sin traditionelle katolske opvækst er Manuela ikke bange for at skille sig ud. Hun er en af de få kvinder i byen, der har formået at få sin mand til at hjælpe med de huslige pligter. De andre kvinder i byen har ofte spurgt hende, hvordan hun har opnået det. Med et lille smil svarer hun altid det samme: "Det er min lille hemmelighed."

Når Manuela udfører huslige pligter, er naboerne ikke i tvivl. Der bliver sunget med fuld kraft. Sangen fylder hjemmet og skaber en livlig stemning, mens opgaverne bliver klaret. En af de ting, som Manuela og hendes mand nyder mest sammen, er deres besøg i kirken. De deltager tre gange om ugen og vælger omhyggeligt deres tørklæder og hatte. Før de går afsted, smiler de til hinanden og griner af deres hovedbeklædning, velvidende at de ikke må bære dem inde i kirken.

Manuela og hendes mand har en unik forståelse for hinanden. De omfavner hinandens forskelligheder og nyder at udtrykke deres individualitet, selv inden for de traditionelle rammer. Deres kærlighed til hinanden og til livets farverige øjeblikke skinner igennem i alt, hvad de gør.

Manuela er en inspirerende kvinde, der har formået at finde sin egen vej i en kulturelt forankret verden. Hun stråler af selvtillid og visdom, og hun har en evne til at berige andres liv med hendes smittende glæde. Hendes lille hemmelighed er måske ikke en hemmelighed overhovedet, men snarere en tilgang til livet, der omfavner det usædvanlige og finder glæde i de små øjeblikke.

SOLGT